Followers

Tuesday, September 13, 2011

Terminal Cinta

Dikesempatan ini yang masih berbaki kami Munsyideen ingin mengucapkan Salam Eid al-Mubarak, maaf zahir dan batin kepada semua muslimin & muslimat. Semoga kita akan bertemu lagi dengan Ramadhan kembali, inshaAllah ada rezeki dan umur yang panjang aminnn..

Bulan Ramadhan yang lepas, Munsyideen mengurangkan aktiviti luar kerana ingin memberi tumpuan kepada bulan yg sangat barakah ini, memandangkan ahli-ahli Munsyideen mempunyai tanggungjawab sosial yang lebih aula' (penting). Alhamdulillah ada yang menjadi Imam & Bilal di masjid & surau di kawasan perumahan. Disamping itu mensibukkan diri dengan mengambil peluang yg terhidang disediakan oleh Allah Taala kepada semua muslimin & muslimat. Kali ini takkan kami lepaskan peluang. Didoakan kepada semua memperoleh apa yang dicari selama ini sepanjang tempoh tersebut.

Setibanya Syawal, masih hangat lagi terasa dengan ziarah & rumah terbuka. Alhamdulillah bersyukur kepada Allah dengan nikmat kesihatan & kesempatan yang diberikan. Tidak lupa juga kepada sahabat-sahabat yang bakal & sudah mendirikan rumahtangga, senantiasa kami doakan akan kebahagiaan yang kekal abadi sampai ke syurga hendaknya amin Ya Rabbal Alamin.

InsyaAllah, selepas sebulan lebih berehat Munsyideen akan menyambung kembali aktiviti berdakwah dengan bernasyid, halwa telinga, seruan mengingati Allah Taala. Bulan September kami akan memenuhi 2 jemputan perkahwinan. Kami akan buat yang terbaik istimewa buat kedua-dua bakal pengantin.

17/9 - Walimah Saudari Hakimah & Talhah  & di Bandar Muadzam Shah, Kuantan
18/9 - Walimah Saudara Azri (ahli Munsyideen) & Diyana di Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur.

Doa khas untuk antum =)

اَللَّهُمَّ أَلِّفْ بَيْنَ اْلعَرُوْسَيْنِ كَمَا أَلَّفْتَ بَيْنَ الْمَاءِ وَالطِّيْنِ وَ بَيْنَ آدَمَ وَحَوَّاء، وَبَيْنَ إِبْرَاهِيْمَ وَهَاجَرَ وَسَارَه، وَبَيْنَ يُوْسُفَ وَزُلَيْخَة، وَبَيْنَ أَيُّوْبَ وَرَحْمَةَ، وَبَيْنَ مُوْسَى وَصَفُوْرَه، وَبَيْنَ سُلَيْمَانَ وَبَلْقِيْس، وَبَيْنَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلَّى الله ُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَزَوْجَاتِهِ الْمُطَهَّرَاتِ رِضْوَانُ اللهِ عَلَيْهِنَّ أَجْمَعِيْنَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِيْنَ.

Ya Allah kurniakanlah restu dan kasih sayang di antara kedua pengantin ini serta eratkan hubungan keduanya sepertimana telah Engkau hubungkan di antara air & tanah, Adam & Hawa, Ibrahim & Siti Hajar, seperti Yusuf & Zulaika, Ayub & Rahmah, Musa & Safurah, Sulaiman & Puteri Balqis dan seperti Baginda Muhammad s.a.w & Khadijah.
Ya Allah, satukalah keduanya dalam inayah dan barakahMu. Semoga menjadi Nur ibadah yang mendambakan rahmatMu.

No comments:

Post a Comment

Kenangan 2008

Kenangan 2008
duduk dari kiri : Azri, Faisal, Nabil, Shaha. Berdiri dari Kanan : Memel dan Wadi.

Malam Anugerah NMI 06

Malam Anugerah NMI 06
Munsyideen- PENASYID BARU TERBAIK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...